header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 879 op 30-06-2021

Een dag vol bezienswaardigheden…879 Monique 213
-
Je word gevonden door de gevreesde ziekte die veelal met volledige willekeur vrouwen treft en je gaat de strijd aan. De molen begint al te draaien zodra het is vastgesteld en er volgt een rollercoaster aan therapieën, behandelingen, bestralingen, kuren en wat iets meer zij! Het raakt niet alleen je lichaam maar ook je geest, want het vertrouwen in je lijf ben je vaak volledig kwijt! De wereld lijkt grijs te worden en je loopt vol met angst en zorg. Soms beheerst het je zo erg, dat je het gevoel krijgt dat de zon nooit meer voor je zal schijnen.
Middenin het leven overkomt het Monique (geb. 1970) en ze besluit terug te vechten, maar de strijd valt zwaar. Via het inloophuis wordt Monique getipt over Vaarwens en er wordt gelijk een wensaanvraag ingevuld, want ze kan een beetje afleiding best gebruiken…
-
In Amsterdam maken dagschippers Klaas en Onno (beiden v.m. registerloods) samen met boots Ada de MS Vaarwens klaar voor ontvangst van de gasten uit het oosten des lands. Vandaag blijft de kuiptent h.w.s. dicht, want het is grijs, nat en kil, maar binnen is het knus, gezellig en warm. Dan komt de auto na een rit van dik anderhalf uur aan met Monique en haar vriendin, die zich over haar ontfermt. Onze beide zeeloodsen en boots Ada ontvangen de beide dames hartelijk en de camera klikt om herinneringen te maken.
Monique geeft echter direct aan liever geen foto’s van haar in het openbaar geplaatst te willen, waarvoor we uiteraard alle begrip hebben.
-
Ingenesteld aan boord, is er koffie met koek en een kletspraatje als ontvangst en er wordt een vaarplan gemaakt. Het is mistroostig weer, daarom wordt er gekozen voor een tochtje langs het oudste industriegebied van Europa, namelijk de Zaanstreek, waar ooit ruim 600 molens de wieken deden draaien. De trossen gaan los en op naar de Wilhelminasluis die ons toegang verschaft naar de Zaanse schans…
-
We varen de Zaan op waar de mooie groen gekleurde huisjes en de prachtige molens wat kleur onder de grijze lucht brengen. Onder de vleugels van de Adelaar ligt het stoomschip Elfin en Klaas regelt een rondleiding voor de dames. Daarna meren op de Schans aan bij de molen ‘Het jonge schaap’, waar Ada iedereen voorziet van een geweldige lunch. Daarna de volgende rondleiding, namelijk de zaagmolen in, waar we een privérondleiding krijgen. Iedereen geniet, maar Monique nog het meest, want vandaag is de ziekte even aan de wal gebleven. Toch eisen alle indrukken hun tol en vermoeid zoekt ze een plekje op de bank in de stuurhut, waar ze even een ‘powernap’ doet.
-
Na op de terugreis enige vertraging te hebben opgelopen bij de Wilhelminasluis, vaart Onno de Vaarwens met gezwinde spoed terug naar de Amsterdam Marina waar we afscheid nemen van de dames die nog een ritje naar het oosten des lands voor de boeg hebben. Al met al hadden we toch nog een redelijk mooie dag met enkele droge periodes, maar we vermoeden dat Monique wegens alle indrukken en emoties het op de terugreis in de auto het niet helemaal droog houdt, want de werkelijkheid is weer terug…
-
Sterkte Monique
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschippers Klaas en Onno en boots Ada voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de deels sponsoring van de lunch
Bemanning van de Elfin voor de rondleiding aan boord
Molen ‘Het Jonge Schaap’ voor de gastvrijheid tijdens de lunch en de rondleiding
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Berichtje van Jacqueline en Monique:


Op zondag 27 juni werd ik gebeld, dat er Woensdag 30 juni een plaatsje voor mij vrij was. Oeps, Kort dag! Gelukkig wilde mijn beste vriendin mee en kon nog een dag vrij nemen.
Op naar Amsterdam. We vertrokken vroeg, het was niet zo druk op de weg, zodat we om 10 uur al in de Marina haven waren. Drie vrijwilligers stonden ons al op te wachten, Ada, Onno en Klaas. Twee kapiteins op één schip, als dat maar goed gaat!
Na de koffie vertrokken we naar de Zaanse Schans. Veel molens gezien die in een mooi natuurgebied staan. Ook kwamen we een prachtige stoomboot tegen en mochten de machine kamer bezichtigen. Heel mooi om te zien hoe dat allemaal werkt!
Daarna bezochten we een windmolen die op windenergie hout zaagt. Mooi om dat eens te zien!
Toen stond er een heerlijke lunch op het schip klaar, waar we van genoten hebben. Hierna zijn we weer terug naar de Marina haven gevaren.
Het was een hele fijne en goed verzorgde dag met lieve vrijwilligers.
Op z’n Brabants.
KEI BEDANKT
Liefs Jacqueline en Monique

Monique 105
Monique 111
Monique 114
Monique 125
Monique 132
Monique 141
Monique 150
Monique 155
Monique 157
Monique 158
Monique 164
Monique 165
Monique 168
Monique 175
Monique 183
Monique 190
Monique 194
Monique 203
Monique 205
Monique 213

E-mail