Skip to main content

Vaarwens 1013 op 15-05-2022

De laatste zomer…1013 Karin 10

De gast voor vandaag is Karin uit Schipluiden. Zij komt samen met haar partner en haar vriendin die Karin ook aanmeldde. Karin heeft borstkanker en de sluipmoordenaar heeft zich uitgezaaid naar haar longen. Een hard gelag in je 56ste levensjaar, terwijl je toeleeft naar nog een heerlijk stukje leven. Vandaag gaat ze even proberen vergeten en herinneringen maken met haar naasten. Het is er een perfecte dag voor…

Op de MS Vaarwens staat de zon al lekker op de ramen en het is binnen al snel warm, als dagschipper David en het bootsenechtpaar Marjon en Geurt arriveren. Er wordt een taakverdeling gemaakt en iedereen gaat aan de slag. De broodjes worden gehaald en de koffie pruttelt … we zijn er klaar voor.

Een mooi verslag van schipper David;

We geven het vrienden-koppel een warm welkom en er is koffie met iets lekkers. Omdat het zondag is, arriveren onze gasten een uur later dan normaal, dus terwijl we aan de koffie en de soesjes zitten, gooien we snel de trossen los. Gezien de drukte in Amsterdam hebben we gekozen voor een retourtje Muiden. In het prachtige zonnige weer varen we Amsterdam uit richting Oranjesluizen waar we vlot schutten naar het Markermeer. (Wat een prachtige service van de Oranje sluizen dat we altijd zonder wachttijd kunnen schutten!)

De vrienden genieten van alles wat er onderweg zoal te zien is. We zetten direct koers naar Muiden omdat het wel tijd is voor de lunch en deze wordt al varende gereed gemaakt door Marjon & Geurt. In de volle zon en een zachte bries nuttigen we de broodjes pal tegenover het Muiderslot (Amsterdam Castle) aan de kade van de KNZ&RV.

We varen terug en ronden Pampus inclusief de uitleg ‘voor Pampus Liggen’. We schutten in de grote Prins Willem Alexander sluis en hebben we nog even ‘Zijkanaal K’ aangedaan waar vele Amsterdammers het zwemwater al weer hadden gevonden.
De laatste mijlen voor het eindpunt in de Marina wordt het wat stiller aan boord. Iedereen heeft even ruimte voor de eigen gedachten en emoties. Dan nemen we afscheid…

Vaarwel Karin
Auteur Vaarwens / David

Dagschipper David en bootsen Marjon en Geurt voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
KNZ&RV Muiden voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Karin 12
Karin 13
Karin 17
Karin 19
Karin 21
Karin 23
Karin 29
Karin 30
Karin 32
Karin 45
Karin 48
Karin 50
Karin 53
Karin 58
Karin 66
Karin 68