Skip to main content

Vaarwens 1206 op 07-08-2023

Het Uur van de Wolf
1206 Alfred 10
Vandaag varen we met de Alfred Wolf en zijn familie en dierbaren. Het is dus eigenlijk “De Dag van de Wolf”. Alfred en zijn familie zijn op herhaling want zij zijn vorig jaar ook mee geweest (wens 1056 van 2022). Alfred zijn lijst met aandoeningen is nog langer want er is uitgezaaide long- en lymfeklierkanker bijgekomen, hij is nog steeds sterk genoeg om een grote wens nogmaals in vervulling te laten gaan. Gewoon omdat het zo’n ontzettend goed gevoel geeft om op het water te zijn met de mensen die zo dicht bij hem staan.

Een mooi verslag van schipper René:

Even voor negen uur is ondergetekende aan boord om de Vaarwens klaar te maken terwijl Françoise bij de Hema de lunch ophaalt. Als ik in de machinekamer ben hoor ik de telefoon van de Vaarwens overgaan. Helaas ben ik net te laat. Even later staat echter Dennis op de gangway met de vraag of we een rolstoel hebben voor zijn vader. De familie is er al want Valys was er al vroeg. Snel pakken we de rolstoel en verwelkomen we ze aan boord, de koffiepot gaat ook onmiddellijk aan. Alfred is er met zijn vrouw Rini, dochter Carla met kleindochter Davina, zoon Dennis en vriend Tibor. Als de familie aan de koffie zit maken we snel de Vaarwens verder vaarklaar en na een kort praatje zijn even na tien uur de trossen al los.

Het waait nog steeds hard en af en toe komt er een bui over maar de stemming is vrolijk en positief. Het moet gedurende de dag langzaam een beetje beter worden met het weer en dat is een prima vooruitzicht. In overleg varen we richting de Zaanse Schans want dat is een prima bestemming met veel wind. Geen buiswater en een rustig schip. Bovendien is het een bestemming die onbekend is voor de familie.
Na een mooie rustige reis over de Zaan leggen we even na half 12 aan bij onze favoriete aanlegplaats bij het Jonge Schaap. We zijn daar volledig aan lager wal geraakt met deze wind maar zo voelt het niet want de ontvangst is weer uiterst hartelijk en de uitleg met hulpmolen op schaal bijzonder interessant.

Na het bezoek aan de molen genieten we van de lunch. Het weer knapt steeds verder op dus we leggen ook onze nieuwe kussens op het voorschip. Dat is meteen een topper op de weg terug over de Zaan met de wind van achteren. Genieten van het uitzicht en het zonnetje 2.0. De familie Wolf is in zijn nopjes met hun nieuwe leefomgeving voor de middag.

Om half vier moeten we terug zijn voor de Valys taxi dus we hebben nog tijd over voor een rondje Westhaven en een rondje Coenhaven en genieten van de diverse gemeerde zeeschepen en mega jachten.

Even voor half vier leggen we aan in de Amsterdam Marina en even later is ook het vervoer voor de terugweg ter plaatse.
We nemen afscheid van de familie Wolf en de kleine Davina die bijna de hele dag trots en met een glimlacht op haar gezicht over de Vaarwens wandelde met haar zwemvest aan. Dat was toch wel heel erg stoer. De kleine dame heeft zelfs nog even gestuurd.

Alfred en familie, wij wens jullie heel veel sterkte toe de komende tijd, dank voor jullie gezelschap op deze bijzondere dag.


Vaarwel Alfred,
Auteur vaarwens René

Met dank aan:
Dagschipper René en boots Françoise voor hun inzet.
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats.
Brandweer Amsterdam Amstelland - kazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers.
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch.
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch en de rondleiding.
Port of Amsterdam voor de vergunningen.
Wilhelminasluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...


Alfred 100
Alfred 103
Alfred 106
Alfred 110
Alfred 111
Alfred 112
Alfred 118
Alfred 124
Alfred 127
Alfred 128
Alfred 130
Alfred 132
Alfred 133
Alfred 135
Alfred 137
Alfred 140
Alfred 144
Alfred 146
Alfred 149
Alfred 152