header2

Vaardagen 2008

31 juli 2008

Een ingezonden verslag van de Behouden Huys groep die als gezamelijke patientengroep hebben gevaren.

EEN DAGJE MEEVAREN OP DE MEANDER:

Op 31 juli vertrokken wij al vroeg vanaf het Behouden Huys met z’n zevenen in één auto, dit was een beetje krap, (bagage op schoot) maar het was allemaal goed te doen.

Onderweg werd er over van alles gediscussieerd, onder meer over de te rijden route, maar eigenwijs als wij zijn hebben we ons daarvan niets aangetrokken en kwamen om ongeveer 10:05 bij de haven van Lauwersoog aan. Evert stond hier bij de slagboom ons al op te wachten. Beh_huys_2Na een kort wandelingetje zagen we de Meander al liggen en werden we eveneens hartelijk ontvangen door Inge en de bordercollie Joey. Onder het genot van koffie en lekkers op het achterdek stelde iedereen zich in het kort voor. Daarna kon op deze warme en zonnige dag de boottocht beginnen.

Op deze mooie boot, bij zulke aardige mensen en zo’n leuke hond, voel je je gelijk thuis.

Evert vertelde voluit over de geschiedenis en de techniek van de boot. Evert en Inge hadden voor een ieder een luisterend oor. De goed verzorgde lunch smaakte prima en bracht ons bij elkaar om nog eens over van alles en nog wat te delibereren. Ondertussen waren we in de haven van Zoutkamp aangekomen. Hier werd ons een bezoek aan het Visserijmuseum aangeboden en een lekkere snack in het visrestaurant. De meesten gingen aan de paling maar ondergetekende kon helaas niet zoveel op, ik had me al tegoed gedaan aan al het lekkers aan boord. Hierna vertrokken we weer naar Lauwersoog, waarbij we onderweg nog een varende Lada met caravan tegenkwamen. Aangekomen in Lauwersoog eindigde een goed verzorgde dag en lieten we de Meander en z’n 3-koppige bemanning achter.

Beh_huys_1Evert, Inge en Joey; Jullie doen fantastisch werk. Dit doet ons weer eens aan andere dingen denken.